Actualitate

(FOTO) Ploi torențiale în nordul județului, debitul râurilor în creștere

Vreme capricioasă, zilele acestea. Zona de munte a Buzăului se află sub cod galben de vreme rea până în această seară, la ora 20:00. Meteorologii anunță precipitații însemnate, însă în cea mai mare parte vor fi ploi, și nu ninsori. Doar la altitudini foarte mari va ninge.

“În intervalul menționat, în zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. La altitudini mai mari de 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80…90 km/h) și vizibilitate scăzută”, anunță ANM.

A plouat torențial, de altfel, întreaga noapte în zona de munte a județului, așa că nivelul apelor curgătoare este în creștere.

De altfel, și hidrologii au emis o avertizare cod galben de risc de revărsare a apelor.

COD GALBEN: În intervalul 21.01.2023 ora 11:00 – 23.01.2023 ora 12:00 pe râurile din bazinul  hidrografic  Buzău – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Baniţa (judeţele: Buzău şi Prahova).

Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.  Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. În secțiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri ale COTEI DE ATENȚIE/Fazei I de apărare.

Etichete