Actualitate

(FOTO) Polițiștii locali, cu jalba-n proțap la București. Ce nemulțumiri au

Polițiștii locali au ieșit în stradă. Astăzi, polițiștii din întreaga țară, inclusiv din Buzău, se află în București,  pentru un amplu miting în fața Guvernului. Sindicaliștii au aprobare pentru a protesta între orele 10:00 și 13:00. De la Buzău au plecat dimineață spre Capitală, pentru a participa la miting, aproape 20 polițiști locali.

Polițiștii locali au, în principal, revendicări de natură salarială.  Printre altele, ei cer acordarea normei de hrană dar și a sporului pentru munca desfășurată în zilele de week-end și sărbători legale.

Revendicările polițiștilor locali:

  • Aplicarea condițiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali;
  • Acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009;
  • Acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de week-end și sărbători legale;
  • Modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1000 locuitori/ cu 1polițist local/1000 locuitori.
  • Blocul Național Sindical reamintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate. Campania se intitulează #șinoiexistăm!

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • IAUZI LA EI TOTI MOSII DIN POLITIA LOCALA SAU RASCULAT VOR SALARI MARI LA CE TREABA FAC NICI PE CEI CARE II IARE NU I MERITA LA CEI CU CEFE GROASE NU SE DAU SE DAU LA FRAIERI ASA CA SA RAMINA CU ACELEASI SALARI SI ASA SUNT FOARTE MULTI .

  • Este de discutat cam mult despre “locali”. Cel puțin branșă lor ar trebui desființată. In afara că nu răspund decât la comanda primărilor care sunt vremelnic aleși, au cam multe privilegii, și munca ioc. Ei sunt cei care amendează băbuțele care vând verdeață in piata altceva nu fac. Sunt prea multi și nu fac nimic .Ăștia bugetari de lux.