Actualitate

(FOTO) Povestea buzoiencei care nu mai poate merge de peste 6 ani. Are nevoie de o sumă imensă pentru a nu-și pierde un picior

O poveste care arată că viața bate filmul detașat are în prim-plan o buzoiancă. De peste șase ani, o operație care nu părea atât de complicată, a legat de pat un suflet chinuit, care se zbate să își facă dreptate și să poată merge din nou. Sunt peste șase ani de când Andreiana nu mai poate pune unul dintre picioare în pământ. Șase ani de când speră că sistemul medical o va ajuta. Șase ani de când visează la o plimbare prin parc fără scaun cu rotile.

Povestea de groază pentru Andreiana și familia sa a început în 2017. Atunci, ea a mers la un spital din București pentru o operație de înlocuire a tendonului. Cum lucrurile s-au complicat, a fost necesară o ajustare cu proteză. În 2019, la doi ani după prima intervenție, s-a constatat că prima operație nu a fost reușită și că e nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. Concret, i-a fost montat un șurub în tibie, care ulterior a provocat o infecție. Andreiana a făcut tratament cu antibiotice multă vreme, devenind dependentă de un aparat special de drenare i-a devenit indispensabil.

În 2020, Andreiana s-a internat din nou pentru înlocuirea tendonului. Un chin fizic, dar și un efort financiar considerabil, pentru că în fiecare zi trebuia să plătească 500 de lei pentru a închiria aparatele costisitoare de care avea nevoie. Pe 30 august anul trecut, Andreiana a avut nevoie de o nouă internare la București, unde a fost transferată de la un spital la altul, pentru ca în final să i se facă o operație Lambo, care presupune prelevarea pielii din alte parți ale corpului pentru a completa pielea lipsă de pe picior. O veste cruntă aproape a doborât-o, buzoianca aflând că timp de 3 ani a fost în pericol permanent, din cauza infecției pe care o avea la nivelul protezei.

Coșmarul nu era însă nici pe departe să se încheie, pentru că femeia a făcut mai multe infecții bacteriene intraspitalicești la București. Toate suferințele au adus costuri enorme. În 3 ani a cheltuit 300.000 de lei, bani luați, în cea mai mare parte, din împrumuturi bancare. Nici nu ar fi avut de unde să ia sumele exorbitante pe care le avea de plată, mai ales că ajunsese în punctul în care medicamentele administrate zilnic costau și 5800 de lei. Asta în cazul fericit în care găsea tratamentul și nu era nevoită să caute în farmaciile din alte județe.

În tot acest timp, nu a putut fi operată, pentru că tratamentele, de la cele mai ieftine până la cele care sunt vârf de gamă, nu au dat randament. Iar între timp a fost diagnosticată și cu alte boli – diabet, dislipidemie și boală ocluzivă infrainghinală.

Imaginile cu piciorul femeii sunt extrem de grăitoare și arată drama prin care buzoianca trece zilnic. Complicațiile din ultimii ani o împiedică inclusiv să facă duș, fiind non-stop conectată la aparate. Practic, femeia este legată de pat, se spală cu prosoape umezite și speranța ei este că nu își va pierde piciorul.

Sunt mulți ani se când medicii îi recomandă amputarea piciorului, pentru a nu mai trăi cu aceste dureri îngrozitoare, dar buzoianca a rămas optimistă și a trăit cu speranța că mai există și o altă soluție. Iar aceasta chiar există!

Medicii din Turcia i-au promis buzoiencei o intervenție care i-ar schimba viața radical. Concret, în urma analizelor, medicii turci au stabilit că piciorul trebuie operat rapid pentru a fi salvat. Costul operației este de 28.500 de euro, la care se adaugă toate costurile drumului. În cazul în care Andreiana nu va reuși să adune rapid suma de care are nevoie, riscă să își piardă piciorul.

Ea poate fi ajutată de fiecare dintre noi! Donații se pot face în conturile de mai jos:

RO69BRDE100SV78857251000-având cod SWIFT: BRDEROBU -CONT EURO

RO46BRDE100SV57294611000-având cod SWIFT BRDEROBU -CONT LEI