Actualitate

Eveniment inedit în Buzău. Cei mai frumoși câini de rasă vor putea fi admirați în Crâng

Ești crescător de câini sau pur și simplu iubești patrupedele? Înseamnă că nu trebuie să ratezi evenimentul organizat sâmbătă, 26 august, în Parcul Crâng. Cei mai frumoși câini de rasă din țară și de peste hotare vor fi prezenți în parc, pentru a putea fi admirați de buzoieni.

Exemplare din diverse rase, cele mai multe neîntâlnite în Buzău, se vor întrece în frumusețe la competiția din Parcul Crâng. Stăpânii își vor aduce cei mai buni prieteni, îi vor pregăti și îi vor prezenta în fața buzoienilor și a juriului, cel mai frumos câine de rasă urmând să fie premiat.

“În weekendul viitor, vor fi organizate două  expoziții dedicate tuturor raselor pure de câini. De dimineață și până spre seară, buzoienii, cu mic cu mare, vor putea participa la spectacolul de frumusețe canină. Venim cu două expoziții naționale de tip CAC, expoziții de frumusețe doar pentru câinii cu pedigree. Asociația Chinologică Muntenia-județul Buzău se ocupă cu ameliorarea și promovarea raselor pure. Vom face două expoziții pe data de 26 august de la ora 9:00 dimineața până la 18:00.  Iar după ora 16:00 va fi premierea. Vor fi participanți din întreaga țară, momentan avem și 3 participanți internaționali. Avem înscriși în jur de 100 de câini, sperăm să ajungem la 150-200 de câini”, a explicat, pentru șansanews.ro, Iulian Drăghici, președinte Asociația Chinologică Muntenia- județul Buzău.

Exemplarele de o frumusețe aparte și pe care rar ai ocazia să le admiri vor fi prezentate sâmbăta viitoare, pe 26 august, în zona Obeliscului din Parcul Crâng.

“Vom începe pregătirile vineri după amiază, iar sâmbătă începem expoziția. Dacă vor fi în jur de 200 de câini vom face 3 ringuri în jurul Obeliscului, vor fi delimitate cu gărduțuri. Vor fi multe rase, vor fi rase pure. Buzăul nu prea are crescători de câini de rasă pură, vor fi rase deosebite.”   

Înscrierile pentru expoziția de sâmbătă, 26 august, se vor putea face până la începutul săptămânii în care va fi organizat evenimentul.