Actualitate

(FOTO) Proiect în premieră pe DN2E85 pentru un trafic în siguranță. Salvatorii vor putea interveni mult mai repede

Foto cu caracter ilustrativ

Se caută soluții pentru un trafic în siguranță pe Șoseaua Morții astfel încât pierderile de vieți omenești să fie cât mai puține. Pe un tronson din cadrul DN2E85 va fi implementat, în premieră națională, un proiect pilot prin care se urmărește protejarea șoferilor, dar și crearea unei infrastructuri care să permită salvatorilor sau drumarilor, pe timp de iarnă, să intervină mult mai repede.

Este vorba despre amplasarea de parapete cu sisteme speciale de deschidere. Vor fi 3 astfel de separatoare cu sisteme de deschidere care să creeze loc pentru accesul autospecialelor în caz de urgență. Proiectul va fi implementat pe DN 2 E85, sectorul cuprins între Buzău și Râmnicu Sărat.

“ Am semnat astăzi contractul pentru implementarea unui proiect pilot la nivel național. Este vorba despre amplasarea pe DN 2 E85, sectorul cuprins între Buzău și Râmnicu Sărat, a 3 sisteme de deschidere în caz de urgență cu scopul creării zonelor de acces și intervenție.

Astfel, pe DN 2, E85, pentru #protejarea participanților la trafic, dar și pentru a se putea interveni mai ușor în cazul unor evenimente rutiere, ori înzăpeziri, pe 3 sectoare, se va amplasa parapet median, prevăzut cu sisteme speciale de deschidere și manevrare dintr-un capăt sau din ambele”, anunță directorul DRDP Buzău, Sorin Robu.

În total, pe DN2E85, de la Buzău la Râmnicu Sărat, vor fi amplasați 3 parapeți, de 30 de metri lungime fiecare. Valoarea proiectului este de 268.000 de lei, fara TVA.