Actualitate

(FOTO) Protest la Ambulanță după votul pe Legea pensiilor. Ce spun ambulanțierii

Modificările aduse la legea pensiilor au scos ambulanțierii în stradă. Angajații mai multor servicii de ambulanță din țară, printre care și cei din Buzău, au protestat astăzi, de la ora 10:00. Ambulanțierii aflați în timpul liber s-au strâns în curtea instituției. Cu pancarte pe care și-au trecut nemulțumirile, au protestat preț de două ceasuri.

Între timp, în paralel cu protestele din teritoriu, la București, 5 lideri de sindicat au intrat în greva foamei.

  • -Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale “Ambulanţa”din România
  • -Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
  • -Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila
  • -Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea
  • -Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt

Ambulanțierii spun că sunt discriminați de noua lege a pensiilor, prin nerecunoașterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, despre care spun că a fost anulat prin votul de ieri din Camera Deputaților. Protestatarii cer soluţii care să rezolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă.

“Protestele și greva foamei au loc în serviciile de ambulanță ca urmare a nerecunoașterii condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”, anunță Blocul Național Sindical.