Actualitate

(FOTO) Racla cu moaștele Sf. Pantelimon, purtată la căpătâiul bolnavilor internați în Spitalul Județean

Momente speciale pentru pacienții internați în Spitalul Județean Buzău, dar și pentru cadrele medicale. Racla cu moaștele Sfântului Mucenic Pantelimon, de la Mănăstirea Ciolanu, a fost adusă la capela unității spitalicești, astfel încât pacienții și cadrele medicale să se poată ruga.

Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor.  Ieri, racla cu moaștele sfântului, ce se află la Mănăstirea Ciolanu,a  fost adusă la capela Spitalului Județean. Sute de persoane au luat parte la slujbă și s-au închinat la moaștele sfântului, rugându-se pentru sănătatea lor și a celor dragi.

“Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin sectorul Social-filantropic și misionar, a inițiat, în luna februarie, proiectul intitulat „Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”. În data de 3 martie 2024, la Capela Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu hramul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Nectarie, a avut loc slujba Sfântului Maslu, unde a fost adusă racla cu o parte din moaștele Sfântului Mucenic Pantelimon, de la Mănăstirea Ciolanu. Peste 250 de credincioși, cadre medicale și pacienți, au participat la slujba care a fost săvârșită de către preotul Iulian Raicovici, de la Capela S.J.U. Buzău, împreună cu cinci preoți și un diacon, cu toții preoți de caritate din spitale și structuri militare.”

Toți pacienții au avut prilejul să poată atinge racla și să se roage.

“După terminarea slujbei, preoții au mers cu racla Sfântului Pantelimon în saloanele secției Chirurgie Generală, la pacienți, pentru a-i binecuvânta, oferindu-le posibilitatea de a atinge Racla Sfântă. Pacienții și întreg personalul medical, vizibil emoționați de această vizită, au primit iconițe si metanii din partea preoților.”