Actualitate

(FOTO) S-a dublat numărul de pașapoarte eliberate la Buzău

Revenirea după pandemie, frica de război, dar și alte situații concrete au generat un exod, temporar sau pelungit, al cetățenilor din județul Buzău. Fie că au plecat pentru o perioadă scurtă de timp, în vacanță, fie că au mers departe de casă, pentru o perioadă mai lungă de timp, buzoienii au accesat, în număr mare serviciile pentru eliberarea pașapoartelor.

Serviciul Public Comunitar Pașapoarte din Buzău a avut din plin de muncă, în anul 2022. Potrivit datelor statistice, aproape 34.000 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor au fost depuse în Buzău, în anul 2022, față de circa 17.700 în anul 2021. Deși, numărul cererilor a fost foarte mare pe segmentul de preluare documente și eliberare pașapoarte, în perioada martie-octombrie 2022, lucrătorii serviciului de specialitate din Instituția Prefectului-Județul Buzău au reușit să gestioneze activitatea, fără sincope. În perioadele de vârf, personalul Serviciului de pașapoarte s-a prezentat la serviciu inclusiv în zile nelucrătoare, precum și în cadrul unui program de lucru extins.

”Anul 2022 a fost o provocare pentru întreaga echipă a Serviciului de Pașapoarte Buzău, având în vedere că volumul de activitate a fost dublu față de anul precedent. Măsurile dispuse au vizat în permanență creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, iar datorită profesionalismului și implicării tuturor lucrătorilor, s-a reușit soluționarea cererilor, fără excepție, cu operativitate și în condiții cât mai accesibile și transparente pentru solicitanți”, a declarat comisar-șef de poliție, Beatris Comănescu, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Buzău.