Actualitate

(FOTO) Surpriza uriașă pe care a avut-o un buzoian când a deschis ușa. Nici prin gând nu i-a trecut așa ceva

Orice faptă are și o răsplată! Este ceea ce i s-a demonstrat unui buzoian, zilele trecute, rămas fără cuvinte când a văzut ce se întâmplă.

Persoana respectivă, din municipiului reședință de județ, s-a gândit să strângă gunoiul din curte, deșeuri menajere și resturi vegetale, și să scape de ele cât mai repede. Le-a pus în mașină și le-a transportat până la Vernești unde, crezând că nu îl vede nimeni, a aruncat sacii cu gunoi. Ce nu a știut buzoianul a fost că în zonă sunt camere de supraveghere. Pe baza imaginilor, autoritățile locale au identificat persoana care a abandonat deșeurile și au luat măsuri. A fost sesizată Poliția și a fost aplicată amendă în valoare de 2.500 lei. În plus, i-au înapoiat buzoianului “bunurile” ce proveneau de pe proprietatea sa.

Autoritățile din Vernești au luat gunoiul și i l-au dus direct buzoianului. Când s-a văzut cu gunoiul la ușă, buzoianul s-a scuzat spunând că operatorul de salubritate din municipiu nu a ridicat la timp deșeurile, așa că a găsit propria metodă de a scăpa de ele.

Sursa video Facebook/ Mădălina Enache

Acesta nu este un caz singular. La fel a pățit și un locuitor din comuna Vernești, care a aruncat pe domeniul public cadavre de animale. Și el a  fost amendat, urmând să fie anunțate și alte autorități, inclusiv cele cu rol de protecție a mediului.

Autoritățile din Vernești spun că, în ultima vreme, comuna a devenit groapa de gunoi a unor persoane certate cu bunul simț. Și, din păcate, nu sunt deloc puține. Pe terenurile din comună, la marginea șoselelor sau pe câmpurile din apropiere, periodic sunt aruncate diverse deșeuri provenite din gospodării.

Tocmai de aceea, se fac demersuri pentru achiziționarea de camere de supraveghere care să poată citi inclusiv numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă cei care abandonează gunoiul pe domeniul public.