Actualitate

Anunțul neașteptat al turcilor care vor construi lotul 3 al autostrăzii A7: ”Până la sfârșitul anului…”

Constructorul turc, care a preluat amplasamentul, iar de la 1 martie va da startul lucrărilor la lotul 3 Pietroasele – Buzău al tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei, are planuri mari: vrea să recupereze tot timpul pierdut din cauza contestațiilor, astfel încât să fie respectate termenele inițiale, ce ar fi fost dacă proiectul nu întârzia un an și jumătate.

Lotul are aproape 14 km lungime, iar asocierea firmelor turcești care a semnat contractul pentru construcția autostrăzii de la Pietroasele la Buzău are un termen de 20 de luni ca să finalizeze lucrările.

Reprezentantul constructorului a anunțat că a început deja mobilizarea utilajelor și are de gând să impună un ritm alert, astfel încât până la sfârșitul anului să se poată turna inclusiv asfalt:

„Am început mobilizarea pentru organizarea de șantier. Săptămâna viitoare, vom aduce majoritatea mașinilor și echipamentelor. Am început deja pregătirile pentru contractele cu subcontractorii locali, pentru primele activități dinainte de finalizarea organizării de șantier. Suntem foarte determinați să beneficiem din plin de sezonul construcțiilor din acest an. Până la finalul anului chiar plănuim să începem lucrările de asfaltare, pentru a ne încadra în termenul limită de anul viitor”, a declarat Nurettin Akdeniz, CEO Nurol România, citat de economica.net.

Lotul 3 presupune construcția a 13,9 km de autostradă, dar și realizarea mai multor poduri, pasaje și noduri rutiere:

– Nod rutier Spătaru – km. 52+850, la intersecția cu DN 2 este de tip B;
– Nod rutier Buzău – km. 62+200, la intersecția cu DN 2B este de tip B;
– Pod km 50+525;
– Pod pe drum agricol km 51+480;
– Pod pe DN 2 km 52+850;
– Pod pe DN 2B km 55+168;
– Pod pe DJ 203D km 57+850;
– Pod pe drum agricol km 60+258;
– Pasaj superior peste CF triaj si DN 2B km 60+985.