Actualitate

(FOTO) Trei școli din Buzău, premiate de ministrul Educației. Ce reușite au obținut

Sursa foto Fb/Scoala Gimnaziala Nr 7 Buzau

După ani buni de muncă, de proiecte și colaborări, trei unități de învățământ din județul Buzău au căpătat statutul de “Școală Europeană”. Două unități din municipiul Buzău: Liceul Tehnic și Școala Gimnazială Nr. 7, alături de Școala Gimnazială Măgura sunt cele 3 școli care au respectat toate criteriile și au obținut titlul de “Școală Europeană”. Titlul obținut vine, în principal, în urma implicării în proiecte școlare diverse, în parteneriat cu unități din alte state europene, proiecte prin care elevii și cadrele didactice au prezentat idei inovatoare și au dat dovadă de implicare pentru dezvoltarea școlii lor.

Liceul Tehnic, de exemplu, a obținut titlul de Școală Europeană după ce a derulat 18 proiecte cu finanțare europeană, peste 670 de elevi făcând practică în Portugalia.


În ultimele zile ale anului școlar, reprezentanții școlilor europene au fost premiați, la București, chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Pe lângă titlul mult râvnit, care aduce un anumit statut unităților respective, fiecare școală a primit și câte 5.000 lei, bani pe care fiecare director va decide în ce îi va investi.

Sursa foto Fb/ Scoala Gimnaziala Nr 7 Buzau

La ediția de anul acesta, reluată după doi ani de pandemie, s-au înscris 131 de unități de învățământ din 36 de județe și Capitală. Câștigătoare au fost 90 de școli, printre care cele 3 din județul Buzău. Activităţile și proiectele analizate în cadrul competiției s-au desfășurat în perioada septembrie 2019 – iulie 2022.