Actualitate

(UPDATE) (FOTO) Un nou regulament, aceleași probleme. Bicicletele municipale, lăsate la colț de stradă sau în fața blocurilor

Sursa foto Fb/ Florin Graur

UPDATE: După numeroasele sesizări privind încălcarea regulamentului de utilizare a bicicletelor municipale, au venit și primele sancțiuni. Viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că 11 buzoieni au fost sancționați cu câte 100 de lei.

” Până în prezent avem 11 persoane care au fost taxate cu “penalizarea” de 100 de lei și un cont de utilizator închis pentru ca a abandonat bicicleta din Municipiu la Scurtești!”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Se spune că orice minune durează 3 zile. Nu au trecut, însă, nici măcar 3 zile de când bicicletele municipale au fost puse la dispoziția buzoienilor, că deja sunt abandonate în diverse colțuri ale orașului. Buzoienii au postat fotografii cu biciclete care zac departe de stațiile special amenajate. Reclamații au fost depuse și pe Buzău City Report.

Zilele trecute, consilierii locali municipali s-au reunit în ședință extraordinară și au aprobat noul regulament privind utilizarea bicicletelor municipale. Au fost aduse mai multe modificări regulamentului, tocmai pentru a evita situațiile de anul trecut, când acestea erau abandonate prin tot orașul, ba chiar la distanțe considerabile de municipiu. Printre altele, regulamentul prevede o taxă de 100 de lei în cazul utilizatorilor care, la finalul perioadei de închiriere, lasă bicicletele la o distanță mai mare de 15 m față de stație.

În ciuda sancțiunilor prevăzute în noul regulament, deja sunt semnalate situații similare celor de anul trecut. În ultimele ore, mai mulți buzoieni au postat pe internet fotografii cu biciclete abandonate pe străzi sau în fața blocurilor.

Nu este singurul caz.

Sursa foto Fb/ Mihai Moise

Încălcarea regulamentului este semnalată și pe platforma Buzău City Report. 

“Va salut. Au fost amendate persoanele care au lăsat bicicletele la mai mult de 15m?”, este mesajul transmis de un buzoian, la care răspunsul se lasă așteptat.

Foto Buzau City Report/ Mircescu Costin

Aceeași platformă, un alt mesaj postat pe 18 aprilie:

” La ora 18 sunt câteva biciclete abandonate în fata porții scolii nr 7, se uita câțiva copii romi la ele, oare cei care le au închiriat și le-au abandonat sunt sancționați cumva? “

Conform noului regulament aprobat de consilierii municipali, bicicletele pot fi închiriate doar de persoanele cu vârste peste 14 ani. Bicicletele pot fi folosite exclusiv în municipiul Buzău. Noutăți vin și la capitolul returnarea vehiculelor pe două roti. Bicicletele vor fi returnate în stațiile speciale, sau, dacă toate locurile sunt ocupate, lângă stație, dar nu la o distanță mai mare de 15 m. Dacă nu este respectat acest lucru, utilizatorului i se va aplica o taxă de 100 lei.

Utilizatorul are obligația de a anunța, înainte de a returna bicicleta, orice defecțiune apărută la vehiculul închiriat. În caz contrar, riscă stergerea contului de utilizator. În plus, dacă utilizatorul strică bicicleta sau îi aduce alte daune, va fi obligat să plătească reparațiile, conform celor constatate de firma care se ocupă de mentenanța vehiculelor.