Actualitate

Temperaturi normale de 1 mai și Paști. Cum va fi vremea în următoarea lună

După un val de căldură anormal pentru luna aprilie și episodul de frig prin care trece întreaga țară zilele acestea, vremea își revine, iar a doua jumătate a primăverii va aduce temperaturi normale pentru data din calendar. Este ceea ce anunță meteorologii, care au făcut prognoza pentru următoarea lună.

Săptămâna viitoare va fi mai rece decât normal în aproape toată țara, cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Vor mai fi semnalate însă ploi, excedentare chiar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Vestea bună este că în minivacanța de 1 mai și de Paști, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, iar ploile vor fi tot mai rare și izolate. O situație similară din punct de vedere al temperaturilor va fi și în săptămâna după Paști, când, în schimb, se vor semnala și precipitații apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În fine, ultima perioadă din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarea lună este săptămâna 13 – 20 mai, când mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, în toată țara. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării, au precizat meteorologii.

Iată prognoza ANM, pe săptămâni:

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 6 – 13 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 13 – 20 mai

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării, au precizat meteorologii.