Actualitate

(FOTO) Urmărire ca-n filme pe străzile Buzăului. Cum s-a încheiat cursa și de ce încerca să fugă tânărul de la volan

Distracția de la sfârșit de săptămână îl costă scump. Este cazul unui tânăr din Valea Râmnicului care s-a ales cu dosar penal și cu o amendă de câteva mii de lei după ce s-a urcat la volan deși avea permisul suspendat. În plus, era și băut.

Tânărul se afla pe o stradă în municipiul Buzău, duminică dimineață, când a fost observat de un echipaj de poliție. Felul în care conducea le-a atras atenția oamenilor legii, așa că aceștia i-au făcut semn să oprească. Cum nu s-a întâmplat așa, au pornit în urmărirea șoferului.

“În dimineața zilei de 12 martie a.c., în timp ce exercita atribuțiile de serviciu, patrula de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Buzău, a observat un autoturism care avea o traiectorie sinuoasă. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul a continuat deplasarea, iar polițiștii au pornit în urmărirea acestuia.”

Cursa s-a încheiat în scurt timp, după ce șoferul a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un panou publicitar.

“La un momentdat, ajuns pe strada Caraiman, intersecție cu strada Oltului, conducătorul auto ar fi pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un panou publicitar aflat în rond. Întrucât șoferul a încercat să fugă, polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia.”

Polițiștii au stabilit și de ce fugea șoferul: avea permisul suspendar și era și băut.

“În urma verificărilor s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Valea Râmnicului. De asemenea, s-a constatat faptul că bărbatul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

Tânărul din Valea Râmnicului s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 2.030 de lei.