Actualitate

(FOTO) Utopia, debut în forță pe scena de la Drăgaică

de la stânga la dreapta: Răzvan Apostu - chitară bass, Cristi Sîrbescu - voce și chitară și Ștefan Preda - chitară

Seara rock din cadrul celui mai vechi târg din țară, Drăgaica, a adus în fața buzoienilor nume sonore ale acestui gen, precum IRIS sau Hangar 6, dar și tineri la început de carieră. Seria spectacolelor a fost deschisă de Utopia, o trupă rock ce a venit cu un aer proaspăt ce amintește de formațiile din străinătate, atât de apreciate de fanii rock-ului.

Pentru prima oară în această formulă: Cristi Sîrbescu – voce si chitară, Ștefan Preda – chitară, Silviu Neagoe – tobe și Răzvan Apostu la chitară bass, Utopia a concertat pe scena din Buzău, aducând piese originale, compuse de solistul trupei, buzoianul Cristi Sîrbescu.

„Am încercat, ca de fiecare dată, să livrăm la cel mai bun nivel de profesionalism și prestație materialele noastre. Sper că am și reușit. Noi ne-am simțit foarte bine pe scenă, împreună cu publicul buzoian. Sper că și ascultătorii au avut parte de același sentiment”, a povestit Cristi Sîrbescu.

de la stânga la dreapta: Răzvan Apostu – chitară bass, Cristi Sîrbescu – voce și chitară și Ștefan Preda – chitară


Compozițiile muzicale vorbesc despre întâmplări în care oricine se poate regăsi și poate rezona cu sentimentele și emoțiile pe care le exprimă băieții din trupă în muzica lor : iubirea, dorul, dorința. Fundalul video de pe scena de la Drăgaică a arătat, prin scurte flash-uri, fragmente din videoclipurile trupei.

Membrii trupei Utopia, în actuala formulă, au debutat la București, la Beat Bar Umanist, în luna aprilie, ulterior concertele lor ținându-se lanț. Au cântat în deschiderea concertelor trupelor Omul cu Șobolani – 25 de ani și Toulouse Lautrec, în luna mai.

Concert Utopia la Beat Bar Umanist, București
solistul trupei Utopia, Cristi Sîrbescu
de la stânga la dreapta: Cristi Sîrbescu – voce și chitară, Silviu Neagoe – tobe și Ștefan Preda – chitară


Idolii băieților din Utopia sunt titani ai muzicii, precum The Beatles, Kurt Cobain sau Eric Clapton. Și-au propus ca tot ceea ce realizează să fie original și să bucure publicul! Și chiar, de ce nu, să ajungă pe marile scene precum idolii lor și, asemenea lor, să scrie istorie în muzică!