Actualitate Șansa de Nehoiu

(FOTO) Ploaie torențială, cu grindină, în zona de munte. A fost emis mesaj RO ALERT

Ploaie torențială, luni după amiază, în nordul județului. O avertizare cod portocaliu a fost emisă de meteorologi pentru Nehoiu, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu. Timp de o oră, până la ora 15:00, sunt prognozate averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

La Nehoiu avertizarea și-a produs efectele din plin. A plouat zeci de minute, timp în care vântul s-a intensificat. De asemenea, a căzut și grindină. Din fericire, gheața căzută din cer nu a fost de mari dimensiuni. Locuitorii orașului au fost avertizați și prin mesaj RO ALERT că sunt așteptate fenomene meteo periculoase.

Astfel de fenomene se pot repeta, în orele următoare. Este cod galben de instabilitate atmosferică în zona de munte a județului până deseară, la ora 22:00.

” În intervalul menționat, local în zona de munte, în Oltenia, Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

   Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în sud și centru”, anunță ANM.