Actualitate

(FOTO &VIDEO) Săptămâna prevenirii criminalității, la Buzău. Ce acțiuni organizează IPJ Buzău, zilele acestea

În perioada 23 – 27 mai, la nivel național, se desfășoară un amplu eveniment organizat de Poliția Română sub denumirea „Săptămâna prevenirii criminalității”. În această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, va organiza, zilnic, activități preventive. Obiectivul este conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Luni, 23 mai, a avut loc conferința de presă prin care s-a lansat evenimentul, urmată de diverse activități. De exemplu, în Parcul Tineretului, copiii au fost invitați la un concurs de desene pe asfalt, un concurs tematic intitulat „Spune NU discriminării”. Printr-o altă activitate, „Cercul egalității”, polițiștii buzoieni au încercat să crească gradul de conștientizare a efectelor grave provocate de discriminare. În plus, tot luni au avut loc activități preventiv-educative în școlile din Buzău, centrate tot pe prevenirea discriminării.

În fiecare zi, tematica activităților este cu totul alta. Mâine este ziua în care tema centrală va fi violența domestică. Miercuri se vor desfășura activități care au în prim plan prevenirea victimizării și a dispariției de minori.

Astfel de activități sunt mai mult decât binevenite, pentru ca fiecare buzoian să conștientizeze importanța prevenirii, a subliniat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent alături de polițiștii buzoieni la lansarea “Săptămânii prevenirii criminalității”.

Despre cât de important este ca tot mai mulți buzoieni să înțeleagă rolul prevenirii a vorbit și subprefectul Gabriel Ilie.

În ultima perioadă, internetul a devenit o adevărată capcană. Tot mai mulți adulți, dar și copii, cad pradă escrocilor care transmit diverse mesaje false, menite doar să determine victimele să își dezvăluie datele personale sau informații ale cardurilor bancare. Polițiștii cunosc foarte bine acest fenomen astfel că vor veni, joi, cu sfaturi utile în vederea prevenirii atacurilor online.

Iar în încheiere, pe 27 mai, vor avea loc activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța rutieră, organizate inclusiv în incinta benzinăriilor.