Actualitate

(FOTO)Șoseaua Europeană ca o capcană. Ce sfaturi au instructorii auto pentru șoferi

DN2 E85, unul dintre cele mai tranzitate drumuri România, supranumit Șoseaua Morții, este plin de capcane pentru șoferi. Antreprenorul râmnicean Cosmin Răileanu a organizat, zilele trecute, o cursă inedită inedită pe cel mai periculos drum din țară, vrând să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia imperativă de măsuri pentru siguranța în trafic. Între timp, accidentele se țin lanț pe DN2. S-a întâmplat azi aproape de Cotești, Vrancea, unde a avut loc o coliziune intre două autoturisme. Cinci persoane au fost rănite în urma evenimentului rutier, iar patru dintre ele au fost transportate la spital. Dacă ar fi existat parapete, accidentul putea fi evitat. La fel multe altele.

După câteva ore, un alt accident a avut loc la Potârnichești, Buzău. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

Problemele de pe DN2, care l-au transformat în cel mai periculos drum din țară, unde accidentele sunt aproape la ordinea zilei, la fel și pierderile de vieți omenești, vin, de multe ori, și pe fondul lipsei de educație în trafic.

Lipsa educației rutiere se vede în multe situații. De pildă, când un șofer observă o mașină inscripționată frânează de teama unei sancțiuni, pentru ca apoi, odată ce a trecut de echipajul de poliție să calce accelerația până la podea. Dacă șoferii ar fi mai ponderați și nu ar încălca flagrant regulile de circulație, numărul accidentelor ar fi limitat, susține instructorul auto Gabi Brătilă.

Gabi Brătilă, instructor auto


E o lecție pe care instuctorii auto se străduiesc din răsputeri să le-o predea celor care aspiră la statul de conducător auto. Pentru instructori însă e din ce în ce mai dificil să iasă pe DN2 cu cursanții, tocmai din cauza haosului din trafic.

După experiența din week-end, când a alergat pe DN2 de la Bacău la Râmnicu Sărat, Cosmin Răileanu a identificat și cel mai aglomerat și periculos tronson: Tișița-Focșani-Râmnicu Sărat. De altfel, în această zonă sunt mai multe puncte negre, semn că au fost accidente grave și s-au pierdut vieți omenești.