Actualitate POLITICĂ SĂNĂTATE

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății. Ce acuză parlamentarul

Războiul pe care deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, îl duce cu ministrul Sănătății pe tema infecțiilor nosocomiale a ajuns într-o nouă etapă. Astăzi, parlamentarul de Buzău a depus o plângere penală la DNA împotriva ministrului Alexandru Rafila.

Practic, prin plângerea înaintată procurorilor, deputatul Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, îl acuză pe ministrul Alexandru Rafila că nu a luat toate măsurile pentru a aplica o lege pentru prevenirea infecțiilor din spitale, pe care mai mulți parlamentari USR au inițiat-o. Mai exact, deși legea a fost adoptată încă de anul trecut, ea nu a intrat în vigoare întrucât Ministerul Sănătății nu a elaborat normele de aplicare.

“Astăzi, voi depune la DNA, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a funcționarilor din Ministerul Sănătății pentru că, în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlamentul României.

Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 inițiată de Tudor Pop, Adrian Wiener și subsemnatul, care se referă la combaterea infecțiilor nosocomiale, Rafila și alți funcționari din ministere, ar fi PREVENIT zeci de morți evitabile! Voi invoca în plângere și încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS și pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel!”, anunța miercuri dimineață, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Șansanews.ro a mai scris despre războiul pe tema infecțiilor nosocomiale și AICI.