Actualitate

(FOTO&VIDEO) A doua zi de proteste la Trezorerie. Zeci de funcționari au oprit munca

Angajaţii de la Trezorerie continuă vineri protestele în întreaga ţară, pe fondul nemulțumirilor legate de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare. Trezoreriile sunt închise, într-o zi în care ar fi trebuit să fie făcute mai multe plăți către bugetari.

La Buzău, peste 50 de funcționari își strigă nemulțumirile în stradă. Supărările sunt mai multe, însă proiectul de ordonanță în care este prevăzută tăierea voucherelor de vacanță, reducerea sporului de condiții grele și pierderea normei de hrană pentru angajați a pus capac.

Un alt punct pe lista nemulțumirilor este desființarea funcțiilor de șef de birou. Finanțiștii susțin că o situație asemănătoare a fost în 2013, când mulți buzoieni au plecat în București. Situația este posibil să se repete, spun angajații Fiscului buzoian.

Finanțiștii se tem și că noile măsuri ce ar putea fi luate de Guvern le-ar putea reduce și salariile.

La Buzău, protestul de la Fisc este programat să se încheie la orele 13.00, atunci când se va relua programul cu publicul.

Proteste au loc vineri și la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani, dar și în fața sediului Ministerului de Finanțe