Actualitate POLITICĂ

(FOTO&VIDEO) Candidații PNL Buzău, lansați, oficial, în prezența președintelui partidului, Nicolae Ciucă

Eveniment important, în această după-amiază, la PNL Buzău. În prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă, a secretarului general al partidului, Lucian Bode, dar și europarlamentarului Rareș Bogdan, liberalii buzoieni și-au lansat oficial candidații la alegerile locale. Pentru prima oară, PNL Buzău are candidați pentru toate primăriile din județ, respectiv în toate cele 87 de localități.

Președintele PNL Buzău, Adrian Mocanu, care este candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, a subliniat, la începutul evenimentului, importanța scrutinului  din 9 iunie.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liberalilor buzoieni că are încredere în conducerea organizației și și-a exprimat convingerea că mulți dintre cei care azi au fost nominalizați drept candidați vor fi, după alegerile din 9 iunie, primari aleși.

Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a declarat convins că lupta pentru Primăria Buzău va fi crâncenă cu Carmen Ichim candidat al PNL. El a plusat, chiar, și a transmis că se așteaptă ca liberalii să câștige măcar 25-30 de primării în județul Buzău.

”Sunt convins că veți lupta ca noi să scoatem cât mai mulți consilieri locali, cât mai mulți consilieri județeni, Adrian să facă o figură frumoasă, doamna Ichim să-i strice complet echilibrul  primarului de aici. Eu doresc ca măcar 25-30 de primării să câștigăm cu ajutorul oamenilor care au venit determinați aici”, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan.

Nu este un target oficial asumat de liberalii buzoieni acela de a câștiga 25-30 de primării, dar, a subliniat Nicolae Ciucă, ținta propusă intern va fi depășită.

De altfel, toți cei care au luat cuvântul au avut un mesaj mobilizator pentru liberalii buzoieni.

”Filiala Buzău trece printr-o perioadă de reconstrucție și consolidare deloc ușoară. Trebuie să muncim foarte mult pentru ca această perioadă de reconstrucție să fie cât mai scurtă și pentru a livra rezultate politice cât mai curând. Există un potențial de creștere cu mult mai mare. Am încredere că formula de candidaturi va convinge electoratul. O doamnă cu experiență administrativă foarte mare, cunoscută în comunitate, e o alegere foarte bună pe care ați făcut-o, care va pune mari probleme Partidului Social Democrat”, a declarat secretarul general al PNL, Lucian Bode.

La rândul său, Carmen Ichim a vorbit despre despre realizările înaintașilor liberali și despre nevoia de schimbare, subliniind că pentru prima oară în istorie Buzăul ar putea avea o femeie în funcția de primar.