Actualitate

(FOTO&VIDEO) Din suflet pentru suflet! Zeci de angajați ai Consiliului Județean donează sânge pentru salvarea unei fetițe, victimă a unui accident rutier

Aproximativ 70 de angajați ai Consiliului Județean Buzău s-au mobilizat astăzi pentru salvarea Alexiei, o fetiță din Pașcani care a suferit o intervenție chirurgicală extrem de complicată prin care i s-au reimplantat ambele brațe, amputate în urma unui grav accident de circulație. Alexia are mare nevoie de sânge, iar apelul medicilor din Iași a avut ecouri și la Buzău.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a subliniat importanța donării de sânge și a organizării unor astfel de acțiuni, ca factor ce poate stimula și alți membri ai comunității. Acesta s-a declarat profund impresionat de cazul Alexiei și de răspunsul imediat al angajaților Consiliului Județean Buzău.

Prin acest gest simplu, dar vital, angajații instituției au dorit să încurajeze și să motiveze comunitatea prin propriul exemplu, în contextul în care țara noastră se confruntă cu un mare deficit de donatori de sânge. 

Potrivit directoarei Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, Adriana Crăciun, a devenit deja o tradiție donarea de sânge în perioada sărbătorilor de iarnă. Ea s-a arătat bucuroasă că oamenii au înțeles cât de important este să donăm sânge pentru semenii noștri. Angajaţii Centrului de Transfuzii s-au deplasat la sediul Consiliului Județean, la fel cum fac ori de câte ori se strâng mai mulți donatori.