Actualitate

Peste 18 milioane de lei, alocați de Guvern localităților din Buzău. LISTA UAT-urilor și sumele alocate

Guvernul României a alocat localităților din Buzău, precum și Consiliului Județean, 18,1 milioane de lei din Fondul de rezervă, în urma ședinței de ieri a Executivului.

Banii, care provin din colectarea TVA, au o destinație clară: aceștia trebuie folosiți de primării pentru cheltuieli curente și de capital, cum ar fi cheltuieli de funcționare, plata unor drepturi stabilite în urma unor hotărâri judecătorești, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică, corecții financiare sau cheltuieli neprevăzute.

Cea mai mare sumă, respectiv 10 milioane de lei, o primește primește Consiliul Județean Buzău, urmat de cele două municipii, Buzău și Rm. Sărat – câte un milion fiecare. Cea mai mare sumă alocată unei comune ajunge la Brădeanu, care va primi 500 de mii de lei. Sume mai mici, respectiv 200 de mii de lei, primesc și comunele Scutelnici, Vadu Pașii, Beceni și Săgeata. Alte câteva localități primesc și sume suplimentare.

”Guvernul condus de președintele PNL Nicolae Ionel Ciucă a alocat, în ședința de ieri, 1.023.630.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unități administrativ-teritoriale. Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022. Suma alocată județului Buzău este în valoare totală de 18.1 milioane lei. La aceasta se mai adaugă o sumă de 1 milion lei suplimentar, pentru unele unități administrativ-teritoriale. Sumele alocate vor fi utilizate pentru plata unor cheltuieli curente și de capital”, a scris pe Facebook deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu.

De altfel, parlamentarul buzoian a publicat, pe pagina sa de Facebook, și lista cu sumele alocate. Acestea pot fi văzute mai jos: