Actualitate

(FOTO&VIDEO) Expediția lui Cosmin Crăciun, aproape de final. Surprizele s-au ținut lanț în ultima săptămână

Deși a plecat într-o călătorie cu destinația Africa, buzoianul Cosmin Crăciun a avut parte și de zăpadă. El a postat ieri pe rețelele sociale fotografii din ultimul punct de pe lista opririlor, Elveția. Temerarul buzoian a acumulat multă oboseală, pentru că a tras tare să ajungă acasă și a reușit să parcurgă 16.800 de kilometri în 47 de zile.

La momentul redactării acestei știri, Cosmin se afla în Sebeș și cel mai probabil mâine va ajunge în Buzău. Bucuria cea mai mare a trăit-o noaptea trecută, când a intrat în țară, după cum mărturisește. Nici cazare nu a mai căutat după ce a ajuns pe tărâm românesc, dormind noaptea trecută în Duster. I-a fost foarte dor de România, și deși, obișnuit cu distanțele foarte mari și putea ajunge încă de astăzi acasă, Cosmin a hotărât să rămână o noapte la Sibiu. Aceasta a fost surpriza cea mai mare pentru el, și anume că, deși și-a dorit atât de mult să călătorească departe, atât spre Laponia, cât și spre Africa, tot România i-a trezit cele mai multe sentimente.

Cosmin Crăciun a povestit pentru Șansa News.ro cum a fost ultima săptămână din expediție.

„Am vrut să vizitez locuri din Europa și Elveția în ultima săptămână. Eu le-am descoperit pe Maps, pe aplicație, și m-am informat de la prieteni. Vizita la ferma de crocodili și în parcul acvatic a fost ceva deosebit, însă cel mai frumos loc văzut vreodată este lacul ascuns în inima Alpilor Elveţieni – Oeschinensee. Acest lac era o îmbinare între frig, soare puternic și peisaje superbe”, ne-a spus Cosmin Crăciun.

Concluziile succinte ale expediției sunt că a cheltuit cel mai mult pe carburant, la care s-au adăugat taxe pentru dormit, banii de mâncare și taxele percepute pentru vizitarea obiectivelor turistice.

„Legat de costuri, toată expediția a sărit de 5000 de euro, cel mai mult a costat motorina, discutăm de peste 1000 de litri, adică jumătate din bani a fost motorina. În Europa a fost cea mai scumpă motorina, am dat bani și pe hoteluri, unde nu puteam sta la cort. Mâncarea a fost adusă de acasă în mare parte, am consumat din ea cât ne-a ajuns. La aceste costuri, s-au adăugat taxele pentru punctele turistice, 30 de euro gondola în Elveția, parc subacvatic 15 euro, la care, o să râdeți, în Europa plătești și toaleta.”

Cosmin promite că nu are nevoie de prea mult timp pentru odihnă și va continua să filmeze întâmplările sale, dar și să pregătească noi expediții pe care le puteți urmări atât pe Șansa News.ro, cât și pe canalul său de Youtube.

Apropiații lui Cosmin spun că este posibil ca prietenul lor să aibă parte de surprize când va ajunge acasă. Discuțiile din mediul online vizează o primire pe cinste pentru buzoianul care a ajuns în Africa la volanul Duster-ului 4×4 Ironman, parcurgând o distanță record.