Actualitate

(FOTO&VIDEO) Fabrică ilegală de țigări, descoperită la Poșta Câlnău. Unde funcționa și ce au găsit polițiștii

Ieri, în timpul unui control specific, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Bucureşti, au descins pentru verificări la o clădire dezafectată din Poşta Câlnău, mai exact la fostul CAP din comună. Anchetatorii aveau informații că în acea locație s-ar desfășura activități ilegale. Când au intrat, bănuielile li s-au adeverit. În fostul CAP, o clădire veche și părăsită, funcționa o adevărată fabrică de țigarete.

” În incinta clădirii, poliţiştii au descoperit mai multe articole şi utilaje specifice comiterii infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate aproximativ 1.000 de kilograme de tutun, peste 500.000 de bucăţi de carton destinat pachetelor de ţigări, cu inscripţii ale unor mărci înregistrate, filtre şi accesorii necesare confecţionării ambalajelor. De asemenea, au indisponibilizat un utilaj de mărunţit şi cernut tutun”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Poliţiştii au deschis dosar penal, sub coordonarea Parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de producere şi deținere, în afara antrepozitului fiscal, de produse accizabile supuse marcării. Anchetatorii trebuie să stabilească cine se ocupa de activitățile ilegale, câte persoane erau implicate și ce se întâmpla mai departe cu marfa.

Potrivit unor surse, primele date arată că ar fi vorba despre o grupare specializată în astfel de activități, care ar fi acționat în mai multe localități din țară.