Actualitate

(FOTO&VIDEO) În atenția șoferilor! Când se vor termina lucrările de pe podul Metalurgica

De mai bine de trei săptămâni, podul de la Metalurgica este închis circulației publice pe breteaua peste Șoseaua Brăilei. Se pare că proiectul inițial nu a prevăzut ca parapetele să fie schimbate, odată cu lucrările ce s-au efectuat în faza inițială.

Acum doi ani s-au derulat lucrări ample, atât pe pasajul Buzău- Brăila, cât și pe pasajul CF. Cele două rampe de acces aveau parapetele afectate din cauza trecerii timpului, iar acum angajații Urbis Serv montează unele noi, atât pe breteaua Buzău-Brăila, cât și pe cea spre Aleea Industriilor. Sistemele de siguranță nu mai prezentau încredere, nu mai ofereau condiții optime de trafic, așa că au fost obținute avize și autorizații pentru refacere.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Buzău susțin însă că, de săptămâna viitoare traficul în zona nu va mai fi deviat, astfel că lucrările se vor încheia.

„Pasajele au fost reabilitate, însă nefiind incluse cele două rampe de acces. E vorba despre parapetele care asigurau siguranța circulației. Erau destul de deteriorate și nu mai asigurau condiții optime pentru siguranța traficului. Iată că lucrarea a început de trei săptămâni, este executată de Urbis Serv, iar săptămâna viitoare va fi finalizată. Cele două pasaje vor fi redeschise în condiții optime”, a declarat, pentru Șansa News.ro, viceprimarul Ionuț Apostu

Până la finalizarea lucrărilor, traficul se va desfășura restricționat, în zona bretelei de ieșire din Zona Industrială spre DN2B (Buzău – Brăila).