Actualitate

(FOTO&VIDEO) „Moartea din Carpați”, alături de victimele bullying-ului. Moroșanu nu uită cum a fost bătut în copilărie

Cunoscutul campion Cătălin Moroşanu, care este imaginea unei campanii care sprijină victimele bullying-ului, se află, zilele acestea la Buzău, unde stă de vorbă cu tinerii și le vorbește despre traumele pe care le lasă acest fenomen și pe care el însuși le-a suferit în copilărie. Discursuri emoționante au fost ținute unul după altul pentru elevii buzoieni, iar Cătălin Moroșanu le-a vorbit acestora deschis despre drama din copilărie, care a pus piatra de temelie pentru derularea acestei campanii. Deși a depășit momentul, iar pentru asta s-a antrenat din plin și a devenit campionul cunoscut de toată lumea, Moroșanu nu uită că în copilărie a luat bătaie de la o fată.

„Şansa mea a fost că m-am luat de sport. Eu am făcut prima dată rugby dar vă rog să mă credeţi că orice sport te disciplinează enorm, te învaţă să pierzi, să câştigi şi să treci mult mai uşor peste dificultăţile vieţii”, le-a mărturisit Moroșanu elevilor buzoieni.

Sportivul s-a întâlnit marţi cu peste 300 de elevi din oraşul Nehoiu, iar miercuri a mers la Liceul Agricol Smeeni şi în municipiul Râmnicu Sărat, unde a fost aşteptat de aproximativ 300 de elevi de la şcolile şi liceele din oraş. 

Cum bullying-ul are mai multe forme, campionul a povestit că poreclele pe care le avea în copilărie erau care mai de care mai ciudate și defăimătoare. El singur, prin sport, apucându-se de rugby, după ce în copilărie a fost bătut măr de o fată, și după ce atacurile verbale asupra lui veneau constant, a reușit să se ridice și să devină unul dintre cei mai buni sportivi. Cătălin Moroșanu vrea ca prin discuțiile pe care le are cu elevii să tragă un semnal de alarmă tocmai pentru victime, care singure trebuie să decidă că e nevoie de o schimbare în viața lor.

„Morcoveaţă, Grasu,  Roşcovanu sau alte asemenea apelative au fost primele mele porecle încă de când am păşit pe băncile şcolii. Am crescut într-un sat, iar eu, care eram şi fiul învăţătoarei, eram cel care lua cel mai des bătaie. La 11 ani am plecat la şcoală la Iaşi şi am rămas singur la internat şi nici aici şicanele din partea celorlalţi copii nu au încetat. Da, poate nu vă vine să credeţi, dar eu, marele luptător K1, am fost o victimă a bullying-ului şi trebuie să vă spun că dacă nu ar fi fost aşa, poate nu aş fi ajuns unde am ajuns”, a spus Cătălin Moroşanu.

Elevii buzoieni l-au ascultat entuziasmaţi şi i-au pus întrebări despre activitatea sa sportivă, dar şi despre cât câştigă.  

Este pentru al doilea an consecutiv în care Cătălin Moroşanu participă la campania anti-bullying iniţiată de Consiliul Judeţean Buzău în şcolile din întreg judeţul.