Actualitate

(FOTO&VIDEO) Momentul mult așteptat de șoferi, după două luni de ocol și aglomerație. S-a redeschis podul de la Metalurgica

Un moment mult așteptat de șoferii din municipiul Buzău și cei care tranzitează orașul, mai ales de șoferii de camioane, a fost înregistrat astăzi. Vineri, la prânz, podul peste calea ferată de la ieșirea din municipiul Buzău spre Brăila, aflat în reabilitare în ultimele două luni, a fost redeschis.

Lucrările s-au încheiat cu circa o lună mai devreme, astfel că de astăzi șoferii au acces din nou pe pod, scăpând astfel de ocolul și aglomerația din ultima perioadă.

”Un moment important! Un pod foarte important care a blocat orașul pentru foarte mult timp, din păcate. Este al treilea pod care este gata în ultimii doi ani și jumătate. După ce s-a întâmplat la Marghiloman cu balustrada, noi făcusem expertiza deja și pentru acest pod, era cel mai afectat acest pod. Fără CFR Regionala Galați nu am fi reușit, era vorba de foarte multe avize, a trebuit să ne facă rost și de experți și de locomotive. Camioanele ocoleau cam 20 de km, vorbesc de cele care veneau dinspre Brăila și ajungeam în Zona Industrială. Important este că s-a dat drumul, important este că ajutăm implicit eonomia Buzăului, dar și pe cei din Țintești. Această lucrare face mult mai utilizabilă investiția din spate, Bulevardul Industriilor, una dintre cele trei străzi mari reabilitate”, declară primarul Constantin Toma.

Podul Metalurgica se afla într-o stare de degradare avansată iar reabilitarea lui era mai mult decât necesară. A durat însă ceva vreme până când s-a dat start lucrărilor din cauza multiplelor avize necesare, în condițiile în care pe sub pasaj se află calea ferată peste care trece linia electrică de înaltă tensiune.

„Chiar dacă vorbim de un pasaj scurt, 54 m, a fos cea mai complexă lucrare, prin prisma avizelor, acordurilor, totul a fost extrem de complex, fără CFR nu am fi putut duce la final o astfel de investiție. În ultimii 30 de ani nu s-a mai făcut o astfel de lucrare, la nivelul Primăriei Municipiului Buzău, nimeni nu avea expertiza la serviciul de investiții, nimeni nu știa cum trebuia derulată o astfel de investiție”, declară viceprimarul Ionuț Apostu.

A fost nevoie de reorganizarea circulației feroviare, fiind întrerupt curentul electric și aduse locomotive Diesel.

„Noi am ajutat, Regionala CFR Galați, cu partea de avize și autorizații CFR. S-a dublat cu locomotive diesel la Buzău și Buzău Sud, ambele fire au fost scoase de sub tensiune, am reușit cu întîrzieri minime să facem față și ne-am descurcat bine”, directorul Regionalei CFR Galați, Gabriel Oprea.

Odată cu redeschiderea podului, circulația este permisă pentru toate vehiculele, indiferent de masa maximă autorizată. Pe de altă parte, tot de astăzi s-au ridicat restricțiile de circulație pentru toate autovehiculele, inclusiv pentru camioane, în intersecția B-dului Industriei cu Șoseaua Constanței, astfel încat drumul cu prioritate va reveni pe B-dul Industriei.

Podul Metalurgica a fost închis traficului pe 9 mai. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor era de peste 100 de zile, însă, ținând cont de importanța acestui obiectiv extrem de circulat, s-a lucrat în ritm alert iar șantierul a fost închis mai devreme.