Actualitate

(FOTO&VIDEO) “Parcurs de învingător”- Casă nouă pentru Sorin și mama lui, visul care i-a mobilizat pe jandarmii buzoieni

Campania ”Parcurs de învingător” de la Focus TV a continuat, miercuri, cu prezentarea unei povești incredibile de viață. O poveste despre lupta continuă pentru o viață dusă în condiții grele, o poveste despre iubirea și sacrificiul de mamă și o poveste despre un vis la care oameni cu suflet mare au hotărât să lucreze pentru a-l împlini. Cei doi învingători din poveste sunt Florica Tatu, o buzoiancă din cătunul Valea Manciu-Mânzălești, și fiul ei special, Sorin, de 14 ani. Tot de atâta vreme, mama Florica trăiește doar pentru a îngriji de fiul ei. Tatăl lui Sorin a murit la câteva luni după nașterea băiatului, care a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică. Despre traiul celor doi, într-un cătun izolat de munte, cu provocările aproape imposibil de imaginat de către omul modern, șansanews.ro a scris AICI.

De la precedentele relatări, Florica a reușit să mai pună o cărămidă la visul de a-și duce fiul într-o casă nouă, mai aproape de traiul civilizat. Casa de la Aldeni, comuna Cernătești, are acoperiș nou, iar geamurile au fost înlocuite cu tâmplărie de tip termopan. Ca să facă toate acestea, mama lui Sorin nu a precupețit niciun efort. Singurul venit salarial este cel de însoțitor pe care femeia îl are, însă a avut grijă să și-l sporească prin multă muncă. Cât ține vremea bună, Florica pregătește conserve cum numai oamenii de la munte știu, face țuică și îngrijește de pomii care dau roade. Și, în fiecare zi, lucrează la planul de a se muta în casa în care ar fi mult mai ușor să aibă grijă de fiul ei, să-l transporte la un centru de recuperare sau să îl ducă la medic.

Penultima ieșire a lui Sorin în lume a fost la Paștele trecut, când Florica l-a dus la biserică să poată fi împărtășit. Ultima a fost în urmă cu o săptămână, când jandarmii montani de la postul din Berca, aflând povestea celor doi, au mers cu un mijloc de transport cu care s-a putut urca până în poarta gospodăriei. Pregătit de mama lui, Sorin a mers să i se facă buletin. Ajutorul a fost nesperat. Băiatul împlinise 14 ani de ceva vreme, dar mama sa nu-și făcea iluzii că-l va putea coborî mai devreme de primăvara anului viitor, pentru a-l duce la un serviciu de evidență a persoanei.

Viața pe care o duc Sorin și mama lui, dar mai ales visul de a avea o casă nouă în care să nu mai fie condamnați la izolare, i-au impresionat pe jandarmi. S-au mobilizat și au strâns o sumă de bani pe care o vor oferi mamei lui Sorin pentru a cumpăra materiale necesare continuării lucrărilor. Ca să se poată muta, locuința trebuie să fie extinsă cu spațiul în care vor fi amenajate o baie și o bucătărie.

O sumă de bani, oferită cu același scop, a fost donată, în cadrul campaniei ”Parcurs de învingător” și de Focus TV. Nu în ultimul rând,  conducerea Jandarmeriei buzoiene a anunțat că sunt avansate discuțiile pentru achiziționarea unei surse de încălzire pentru casa celor doi.

”Vă mulțumesc din toată inima! Chiar nu am cuvinte să vă mulțumesc!”, a fost reacția manifestată, în direct, de mama lui Sorin, la auzul veștilor bune aduse în cadrul campaniei ”Parcurs de învingător”. Nu în ultimul rând, jandarmii și-au reafirmat disponibilitatea de a face o clacă, la primăvară, când se vor relua lucrările la casa din Aldeni.

”Noi mulțumim că am avut ocazia să contribuim, în limita posibilităților, la modul în care se scrie această poveste de viață!”, a completat inspectorul-șef al IJJ Buzău, col. Virgil Cueru.