Actualitate

(Video) Admiși la Facultatea de Energetică pe baza unui proiect realizat în liceu. Povestea performanței, spusă în cadrul campaniei ”Parcurs de Învingător”

Campania ”Parcurs de Învingător” a ajuns la final. Astăzi, la Focus TV, de la ora 17.00, îi veți cunoaște pe elevii care, pe baza unui proiect realizat în liceu, au fost admiși la Facultatea de Energetică de la București. Performanța lor a fost posibilă cu ajutorul profesorului Nicolae Toader astfel că, cei cinci elevi, alături de domnul profesor, vor fi invitați la emisiunea Sens Direct, de joi seara.

Este vorba despre cinci elevi (patru dintre ei în clasa a XI-a și unul în clasa a IX-a) de la Liceul Tehnic din Buzău, premiați la competiția națională Tehnologiile viitorului în „Smart City” şi Industrie 4.0, secţiunea elevi, organizată de Universitatea Politehnică București. Competiția nu a fost deloc ușoară, însă, cu ajutorul profesorului îndrumător, Nicolae Toader, cei cinci elevi au realizat un colector solar pe care  îl vor folosi la la încălzirea apei de la cantina unității de învățământ.

Într-o zi normală de vară, panoul poate produce până la 250 de litri de apă caldă cu o temperatură de peste 50 de grade Celsius. Și chiar dacă el a fost realizat toamna, odată pus în funcțiune, dispozitivul și-a dovedit utilitatea.

Mai mult decât atât, colectorul este un laborator în aer liber.

Colectorul de la Buzău a fost impresionat juriul astfel că elevii de la Liceul Tehnic s-au întors acasă cu marele premiu, în valoare de 5000 de lei dar și performanța de a fi deja admiși la facultatea de Energetică, fără niciun alt examen.

Banii primiți de la concurs au fost donați școlii pentru că visul celor cinci elevi este de a-și înființa un club de robotică. De altfel, primele materiale deja au fost achiziționate și puse în funcțiune.

Elevii au și toată susținerea conducerii liceului care face toate eforturile pentru ca acești elevi să poată avea toate condițiile în care să-și dezvolte pasiunea și cunoștințele.