Actualitate

(FOTO&VIDEO) Paștele îmbelșugat a devenit vis pentru mulți buzoieni. Cât costă masa de sărbători

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar pregătirile pentru masa de sărbători au devenit o grijă în plus pentru cei mai mulți oameni, care se plâng de prețurile foarte mari din piețe, raportat la veniturile lor. Buzoienii încearcă să facă economii, iar cei mai mulți cumpără ”de poftă”. Cel puțin așa se întâmplă în cazul cărnii de miel.

Cum în ultimul an alimentele s-au scumpit, şi masa de Paște este mult mai scumpă. Un miel poate atinge aproximativ 20 de kg, iar prețul variază între 20/kg în viu și 40 de lei kilogramul tranșat. Dacă în anii trecuți oamenii cumpărau jumătate de miel sau chiar unul întreg, acum se limitează la o bucată. Crescătorii de ovine spun că sunt nevoiți să vândă carnea mai scump din cauza creșterilor de prețuri la cereale.

Mielul rareori cântărește mai puțin de 8-10 kilograme, iar în acest caz asta înseamnă un buget de minim 400 de lei alocat doar pentru acest produs specific pentru masa de Paște. Practic, un pensionar cu pensie minimă de 1.586 de lei ar trebui să plătească mai bine de un sfert din venituri.

Etichete