Actualitate

(FOTO&VIDEO) Percheziții la traficanții de droguri, 3 persoane arestate

O grupare specializată în traficul de droguri, care a plasat substanțe interzise pe piața din Buzău, în ultimele luni, a fost destructurată de polițiștii buzoieni și procurorii DIICOT Buzău. Suspecți sunt mai mulți indivizi din Săpoca. Din vară, aceștia au decis să facă bani din vânzarea de droguri. Așa că au făcut rost, din diverse surse, de stupefiante, pe care , ulterior, le-au vândut clienților din localitate, dar și din alte zone ale județului. Nu duceau lipsă de clienți, printre cei interesați de droguri fiind chiar minori.

Între timp, pe fir au intrat polițiștii și procurorii. Anchetatorii au descins ieri la domiciliile suspecților.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – noiembrie 2023, în mod repetat, 4 persoane ar fi comercializat, în mod direct sau în calitate de intermediari, diferite cantități de droguri  de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori. Astfel, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău și alte două localități din județ, fiind descoperite și ridicate 160 de grame de materie vegetală, 3 grindere, un cântar, 6 telefoane mobile, 2.400 de lei, precum și alte mijloace de probă.”

La finalul audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o a patra.

Astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a celor 3 reținuți, pentru 30 de zile.