Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

(FOTO&VIDEO) Percheziții la vânzători de fake-uri. Gucci nu era, de fapt, Gucci

Sute de sticluțe cu parfum de diferite mărci, genți și portofele “de firmă”, modele căutate în acest sezon, au fost confiscate de polițiștii buzoieni în urma unor percheziții.

Descinderile au avut loc la Râmnicu Sărat și Boldu, atât la sediul unei firme, cât și la câteva locuințe. Vizate au fost persoane bănuite că vând produse contrafăcute. Anchetatorii au găsit sute de produse pe care comercianții le prezentau ca fiind genți și parfumuri “de firmă”, extrem de valoroase.

În ziua de 12 aprilie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare șapte mandate de percheziţie domiciliară, dar și la sediul unei societății comerciale, în municipiul Râmnicu Sărat și în comuna Boldu, într-un dosar penal ce vizează săvârşirirea infracţiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice”, transmite IPJ Buzău.

Genți pline cu parfumuri, poșete și portofele ce urmau să fie comercializate au fost confiscate de anchetatori. În total, marfă în valoare de peste 80 000 lei.

“Au fost indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului original sau contrafăcut al produselor, peste 511 recipiente de parfum şi accesorii (genţi, poşete, portofele) ce poartă însemnele unor mărci identice sau similare unor mărci înregistrate. Valoarea bunurilor a fost estimată la peste 80.000 de lei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.”


Polițiștii fac cercetări pentru a stabili exact proveniența accesoriilor și parfumurilor, de unde au fost procurate, cum erau introduse în țară și cum erau valorificate.