Actualitate Social

(FOTO&VIDEO) Polițiștii, în control la cel mai vechi deținător de arme din Buzău. Ce s-a întâmplat în timpul vizitei

Nea Gică Baciu, buzoianul din Mânzălești, care la 100 de ani își sapă grădina și merge la vânătoare, alături de prietenii săi, a primit o vizită neașteptată chiar în ziua în care împlinește centenarul. Polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au trecut pragul casei.

Când polițiștii au ajuns la poarta buzoianului, nea Gică era tot în grădină, acolo unde își petrece mare parte din timp. Săpa pământul pentru a cultiva cartofi. Oamenii legii au vrut să îi facă o surpriză de ziua sa de naștere, așa că nu i-au dezvăluit de la început motivul vizitei. S-au legat de faptul că nea Gică este cel mai vechi deţinător legal de armă, din judeţul Buzău, așa că l-au anunțat că desfășoară o acțiune de control pe această linie.

“Poliţiştii s-au prezentat la domiciliul acestuia, în comuna Mânzăleşti, sub pretextul unui control specific pe linia lor de muncă. După ce au constatat că totul corespunde normelor legale în vigoare, poliţiştii au mărturisit localnicului adevăratul motiv al vizitei lor – momentul aniversar la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. I-au urat La mulţi ani! sărbătoritului şi i-au oferit drept cadou un tablou decorativ cu simboluri vânătoreşti şi o diplomă de apreciere a conduitei acestuia, mereu în spiritul şi litera legii”, se arată într-un comunicat al Ipj Buzău.

Nea Gică deține aceeași armă de 60 de ani, o armă cu care merge încă la vânătoare alături de prieteni. A trecut cu brio de toate evaluările, dar a rămas loial armei sale, neschimbând-o în cei 60 de ani. Mai mult, tradiția va fi păstrată în familia bătrânului. Fiica acestuia este hotărâtă să nu înstrăineze arma după ce tatăl său va trece la cele veșnice, ba chiar să urmeze cursuri pentru a o putea deține chiar ea legal.

Mai multe detalii despre povestea de viață impresionantă a buzoianului, AICI.