Actualitate

(Video) Incredibil! La 100 de ani sapă în grădină și merge cu prietenii la vânătoare. Cine este acest bărbat

În mai puțin de o lună de zile va împlini 100 de ani, dar în ciuda vârstei înaintate, bătrânul continuă să-și îngrijească gospodăria așa cum o făcea și în tinerețe. Și cum a venit primăvara și mai sunt doar câteva zile până la Paște, bărbatul și-a curățat curtea și a pregătit grădina pentru a o umple cu răsaduri. Bărbatul pentru care pare că timpul a rămas în loc nu și-a uitat nici pasiunea din tinerețe: vânătoarea. Chiar dacă nu-l mai țin picioarele să urce pe munte, tot mai merge cu pușca în spate, în locuri mai accesibile, alături de alți vânători.

El este Gică Baciu, un buzoian din localitatea Mânzălești. Pe 4 mai, bărbatul va împlini o sută de ani, iar cu această ocazie a fost vizitat de Viorel Bănică din Lopătari care a și postat pe Facebook întreaga poveste a bărbatului.

Nenea Gică Baciu, așa cum îi spun cei care îl cunosc, este extrem de vioi și se îngrijește singur de toată gospodăria. Merge la cumpărături în sat și chiar sapă în grădină, iar de curând și-a construit un gard trainic care să țină departe animalele sălbatice care mai coboară până aproape de case.

Bărbatul spune că se simte bine și în ciuda vârstei înaintate se poate deplasa fără probleme, uneori se mai ajută de un băț pentru că îl mai dor picioarele.

” Fac piața, mă duc și îmi iau ce îmi trebuie. Până acum am mers, de acum înainte ce o vrea Dumnezeu”, spune bărbatul.

Și așa cum este în curtea oricărui om gospodar înainte de Paște, și la nenea Gicu este multă treabă de făcut în aceste zile. Bătrânul spune că trebuie să se descurce singur că nu are cine să-l ajute. Nepoții sunt în București , iar alții în Italia. Are o singură fată la Buzău pe care o așteaptă de sărbători acasă, însă treburile vor fi făcute până atunci.

La nenea Gicu pe 4 mai va fi masă mare pentru că de ziua sa casa i se va umple de nepoți.

”Mi-au dat telefon și nepoții din Italia și din București. Vin acasă”, a spus cu bucurie bătrânul.

Bătrânul nu și-a uitat nici marea pasiune: vânătoarea. Când mai vin vânătorii în zonă merge și el cu ei, deși recunoaște că nu mai poate urca pe munte. Dar, chiar și așa bărbatul este vesel și chiar glumește pe seama vârstei sale.

Sursă imagini. Facebook: Viorel Bănică