Actualitate

(FOTO&VIDEO) Povestea impresionantă a tânărului pentru care deficiența de auz nu e o barieră. Despre modă, fotografie și cum a reușit să ajungă șef de promoție

Alexandru Săulescu este un tânăr care, deși are o vârstă încă fragedă, a reușit să fie un adevărat model pentrui colegii săi. El a absolvit în acest an Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău. Nu oricum, ci ca șef de promoție.

Și cu toate că are deficiențe de auz, asta nu l-a împiedicat să se dedice studiului și nu numai. A absolvit liceul urmând un profil de confecționer textil, dar cu toate că are acum o meserie învățată pe băncile școlii are planuri mari. Vrea să urmeze o facultate cu profil real, pentru că e îndrăgostit de matematică. Profesoara sa a reușit să îl facă să înțeleagă tainele acestei științe exacte să îi devină o adevărată prietenă. Performanță a făcut și la limba engleză, dar și la atelierele de confecții, unde întotdeauna le-a împărtășit colegilor secretele meseriei: o haină bine făcută începe cu o croială perfectă.

Deși termină un profil specific confecționerilor textili, Alexandru are gânduri mult mai mari, își dorește să facă o facultate cu profil real, iar în plus vrea să își urmeze pasiunea pentru fotografie. Profesorii cred în el, îl încurajează și își doresc ca el să aibă o profesie și să ajungă în viață exact unde și-a propus.

Iată cum trebuie croită o rochie:

Dincolo de performanțele sale școlare, Alexandru e un tânăr pasionat de modă și fotografie. Îi place să se îmbrace bine, iar pe profilul său de Instagram are zeci de fotografii atent studiate, în care el este personajul principal. Alexandru spune că adoră să fie model, dar și să facă cele mai frumoase capturi, să imortalizeze peisaje și să poziționeze persoanele la o distanță potrivită atât de obiectiv, cât și de lumină.

„Vreau să călătoresc în Spania și să fac fotografii acolo. Colegii mei sunt toți prietenii mei cei mai buni. Îmi va fi dor de profesori și colegi pentru că nu ne vom mai întâlni după liceu.”, a mărturisit Alexandru Săulescu.

Focus TV a difuzat un interviu cu tânărul care a depășit barierele de comunicare, în cadrul emisiunii ”Toc Șou”. Puteți urmări interviul cu șeful de promoție 2022 al Liceului  Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău AICI.