Actualitate

(VIDEO) Copilă dintr-o comună buzoiană, atacată în plină stradă de un individ periculos. Unde a fost depistat agresorul

FOTO ARHIVA

Un episod care putea avea urmări extrem de grave, în care a fost implicată o fetiță din Balta Albă, a fost înregistrat chiar de Ziua Copilului. O copilă care nici nu a împlinit 14 ani a căzut în mâinile unui agresor sexual.

 Bărbatul, un brăilean de 29 de ani, cu antecedente penale, se afla în comună la un localnic, pentru a-i săpa o fântână. La un moment dat, miercuri seară, a văzut-o pe copilă trecând pe stradă, întorcându-se acasă de la magazin. S-a apropiat de ea sub pretextul că vrea să o ajute cu bagajele, însă intențiile sale au fost cu totul altele. Noroc că în acel moment mama fetiței a ieșit pe stradă. Femeia a reușit să-l îndepărteze pe bărbat.

“Polițiștii au fost sesizați în seara de 1 iunie a.c. de către mama unei minore, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași seri, un bărbat necunoscut a atins-o pe fiica sa în zonele intime.Fapta s-ar fi petrecut în timp ce minora se deplasa de la un magazin din localitate către casă, pe un drum sătesc. Bărbatul s-ar fi apropiat de minoră, sub pretextul de a o ajuta cu transportul cumpărăturilor, moment în care ar fi exercitat actele de agresiune sexuală. Momentul a fost surprins de mama victimei, care ar fi strigat la agresor, iar bărbatul a fugit”, anunță IPJ Buzău.

Imediat, femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor. Polițiștii au periat zona în căutarea agresorului, dar au făcut cercetări şi în judeţul Brăila.

“Imediat după primirea sesizării, poliţiştii au demarat activităţi specifice în vederea identificării şi depistării agresorului. Au efectuat investigatii în zona adiacentă comiterii faptei, dar şi în judeţul limitrof, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Sectiei de poliţie rurală Făurei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Râmnicelu l-au depistat în extravilanul localității Amara, comuna Balta Albă, județul Buzău, ascuns într-o cultură de viță-de-vie.”

Brăileanul de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. Vineri, 3 iunie, va fi prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

De menționat că bărbatul acuzat de agresiune sexuală nu este la prima faptă de acest gen. În 2013 a fost condamnat la 6 ani de închsioare pentru viol. A fost eliberat din penitenciar în anul 2018.