Actualitate

(FOTO&VIDEO) Protest al fermierilor din Buzău, în două locuri simultan! „Nu vrem pomană, ce facem noi este important pentru țară!”

Zeci de fermieri din județul Buzău și-au anunțat participarea la două acțiuni de protest derulate simultan, astăzi, între orele 12.00 și 15.00. Nemulțumirile participanților sunt legate de situația cauzată de importul masiv de cereale din Ucraina, care, potrivit asociațiilor agricole autohtone, a perturbat piața din România, provocând o scădere masivă a prețurilor cu care fermierii români reușesc să își vândă propriile recolte.

„Noi nu vrem ajutor, pomană, vrem să se înțeleagă că ce facem noi este important pentru toată țara. Legat de secetă, dacă era să se întâmple ceva, se întâmpla. Nouă ne trebuiau bani de ieri, nu mă așteaptă pe mine oamenii să le dau salariile după. S-a pus problema de despăgubiri, dar noi nu avem predictibilitate! Urmează blocarea drumurilor, trebuie să facem ceva! ”, a declarat pentru Șansa News.ro Răzvan Dinu, președinte Agroceres.

Protestul din fața Prefecturii este unul clasic, cu pancarte și exprimarea vocală a nemulțumirilor, unde au fost prezenți circa 50 de fermieri. Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a discutat cu aceștia și i-a poftit în sediu pentru a vedea ce măsuri se pot lua.

În același timp, un alt grup de agricultori buzoieni a plecat cu utilajele într-un marș pe DN22 și pe Drumul European 85. Șansa News a adus detalii AICI.

Concomitent, fermierii români protestează astăzi în toată ţara.  Potrivit organizatorilor, protestele sunt în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.