Actualitate Agricultura acum

(UPDATE) Protest! Fermierii au ieșit cu utilajele pe șoselele din Buzău. Cer demisia ministrului Agriculturii

Update: Coloana de utilaje a ajuns pe Drumul European. Agricultorii au mers cu tractoarele pe E85 si au traversat municipiul Râmnicu Sărat.

Știrea Inițială: Fermierii din toată țara au ieșit astăzi în stradă. Nici Buzăul nu face excepție și ,așa cum au anunțat, agricultorii buzoieni au plecat cu utilajele pe care le au într-un marș pe DN22 , urmând să ajungă și pe Drumul European 85.

În jurul orei 11.30, coloana de protestatari se află pe DN22, la intersecția cu Știubei.

”Traseul de acces vor fi DN 22 BALTA ALBĂ- BOLDU-RÂMNICELU-RUBLA-VALEA RAMNICULUI- E 85 OREAVU-Şos.Focşani RM.SARAT-Bulevardul Eroilor- DN 22″, a spus Georgian Calotă, fermier.

La protest participă peste o sută de persoane care vor merge cu tractoarele și camioane inscripționate cu mesaje la adresa oficialilor din ministerul Agriculturii: ”Vrem condiții egale de producție, nu practici de comerciale neloiale” .

De asemenea, fermierii cer demisia ministrului Agriculturii. Pe un afiș de peste un metru pătrat pe care au imprimat chipul lui Petre Daea au scris, cu majuscule, ”DEMISIA”, ”Cod roșu pentru agricultura românească”.

Convoiul se va deplasa pe drumurile publice cu 5 km/h.

Agricultorii din Buzău vor protesta și în fața Prefecturii Buzău.

Mai multe detalii despre revendicările lor găsiți aici.