Actualitate

(FOTO&VIDEO) Sărbătoarea „Focului de Tabără” la Poșta Câlnău! Cu ce surprize au venit sătenii

Locuitorii din Satu Nou, comuna Poșta Câlnău, au organizat zilele o serbare care a strâns zeci de persoane. Este deja o tradiție pentru oamenii locului, iar de la un an la altul vin cu idei diferite, care mai de care mai inedite.

Pentru ca totul să iasă perfect, însă, munca e pe măsură. Copiii, care au un rol important în această sărbătoare, mai ales că le este dedicată în principal lor, și-au învățat riguros rolurile, pentru a le interpreta ulterior în piese de teatru scurte. Spectatori – vecinii, dar și invitații. Nu ar fi ieșit totul „ca la carte” dacă nu ar fi fost ghidați de tanti Veronica, cea care a exersat dansurile și rolurile cu cei mici.

Evenimentul este deja la a cincea ediție și a fost deschis cu o horă tradițională. Copiii au interpretat apoi poezii de toamnă și momente vesele, având ca temă școala, mai ales că se apropie începutul unui nou an școlar. Un moment inedit a fost obiceiul Caloianului. Caloianul este un obiect de lemn care simbolizează seceta, ce trebuie aruncat în apă pentru a îndepărta zilele toride și a aduce ploaia. Ritualul este asemănător unei înmormântări, sătenii încropind chiar un coșciug pentru Caloian. Acesta este aruncat în cea mai apropiată fântână de către copii, iar în fundal bocitoarele trebuie să plângă.

După Caloian, sătenii au avut o paradă a costumelor, cu perechi celebre, precum Hansel și Gretel, Jack și Rose din „Titanic”, Dana și Mihai din „Liceenii” și – preferații copiilor – Tom și Jerry. Serbarea s-a încheiat cu dansuri și un foc de tabără.

Întregul spectacol a fost unul inedit, iar atât cei mici, cât și cei mai în vârstă au avut parte de o atmosferă plăcută și de timp petrecut alături de cei dragi.