O acțiune cu beneficii de ambele părți. Așa poate fi considerată activitatea organizată la adăpostul pentru animale fără stăpân, din Râmnicu Sărat, chiar de Ziua Mondială a Animalelor. 11 copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, din Buzău, au fost în vizită la adăpost, la invitația polițiștilor. O activitate extrem de benefică pentru copii, ținând cont că interacțiunea celor mici cu animalele este văzută ca o terapie benefică pe plan emotional, social și fizic. De partea cealaltă, animăluțele s-au bucurat de joacă și de dragostea dăruită de cei mici.
Cei care au organizat totul au fost reprezentanții Direcției pentru Protecția Animalelor – Inspectoratul General al Poliției Române și polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – Inspectoratul de Poliție Judeţean Buzău.
Profitând de faptul că vineri a fost Ziua Mondială a Animalelor, polițiștii i-au invitat pe elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă la adăpostul de animale. A fost o ocazie specială atât pentru copii, care s-au jucat cu cățelușii, cât și pentru patrupedele de aici, care au avut parte de puțină afecțiune.
“Activitatea a avut un dublu beneficiu, atât pentru copiii care au interacționat, s-au jucat și au îngrijit animalele, cât și pentru necuvântătoarele din cadrul adăpostului, care s-au bucurat de atenția și îngrijirea copiilor. Terapia asistată de animale este recomandată și dovedită ca având efecte benefice asupra copiilor, fiind bazată pe sinceritatea interacțiunii dintre om și animal.
Și cățeii au avut parte de o zi minunată, mai ales că, prin vizita celor mici, au primit pentru prima dată un ,,dar” de ziua lor”, transmite IPJ Buzău.
Copiii s-au bucurat nespus de vizita la adăpost. A fost o activitate care i-a ajutat enorm, interacțiunea cu animalele fiind și o formă de terapie în cazul copiilor cu cerințe educaționale speciale.
“A fost o activitate foarte interesantă pentru copii, foarte captivantă, copiii s-au simțit foarte bine, au socializat cu animăluțele, au avut parte de o ieșire din școală, ceea ce lor le place foarte mult. Schimbul acesta de afecțiune dintre copii și animale este clar o formă de terapie. Noi avem foarte multe proiecte în care integrăm tot felul de terapii. De anul acesta o să colaborăm foarte mult cu Poliția Animalelor și o să aducem animăluțe în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă”, a declarat Alina Iordache, profesor de psihodiagnoză.
La finalul vizitei, toți copiii au primit daruri din partea polițiștilor: câte un cățeluș din pluș, multe dulciuri, dar și câte o șapcă de polițist.
“Deoarece copiilor le-a plăcut atât de mult interacțiunea cu animalele și aceștia își doreau să adopte un câine din adăpost, au avut posibilitatea să “adopte” un câine de pluș oferit de polițiști, cu promisiunea ca îl vor îngriji astfel încât să se poată pregăti pentru momentul când vor avea un animal de companie real.
În cadrul activității au fost oferite copiilor cadouri din partea IPA Regiunea 1 Buzău și Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Buzău, precum și revistei Poliția Română Junior.”
Acțiunea de la Rm. Sărat a fost prima de acest gen organizată de IGPR. Însă, oamenii legii își doresc să extindă acest proiect la nivel național.
Adaugă comentarii