Tururi culinare prin cele mai frumoase regiuni ale Buzăului, evenimente speciale și inovații în materie de gust. Este rețeta după care a fost pregătit programul acestui week-end, de comunitatea slow-food de la Buzău, iar punctul cel mai important va fi de vestita Piață a Artizanilor, unde pot fi întâlniți toți producătorii din rețeaua Slow Food Buzău. Un eveniment care e o ocazie unică de a descoperi produse autentice, dar și poveștile din spatele lor.
„Prin evenimentele din cadrul #toamnaculinara ai ocazia să descoperi frumoasele locații din Geoparcul U N E S C O Tinutul Buzaului și Dealul Istrița din regiunea viticolă renumită Dealu Mare, oamenii din comunitatea #slowfoodbuzau și ale lor produse sau servicii. Ai acces la meniuri #slowfood, atent pregătite cu ingrediente locale.În fiecare miercuri postăm evenimentele săptămânii ca tu să ai timp să-ți planifici sejurul.Poți urmări și pe site programul, bineînțeles (link în comentarii). Acolo apar și colaboratorii, ei, oamenii care te așteaptă cu brațele deschise și pe care îi poți contacta.Toamna aceasta…se creează amintiri de neuitat și se degustă delicii artizanale!”, transmit reprezentanții Slow Food Buzău
Începând cu 12 octombrie, buzoienii pot lua parte la Piața Artizanilor, un concept inovator ce aduce consumatorii mai aproape de fermierii și producătorii locali de alimente din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului. Buzoienii vor putea veni la Berca pentru a descoperi produse alimentare locale, dar și pentru a degusta preparate alese.
În data de 19 octombrie, buzoienii sunt invitați la Săhăteni, acolo unde va avea loc o degustare de vinuri bio. Pe 19, dar și pe 20 octombrie, la una dintre pensiunile din Berca va avea loc evenimentul „Simfonie la ceaune”, acolo unde vor putea savura diferite preparate locale.
Și în luna noiembrie, cei de la Slow Food Buzău au pregătit o serie de evenimente, începând cu data de 2, când este organizat un Brunch de Toamnă. Detalii AICI.
Adaugă comentarii