Actualitate

(foto&video)Tineri născuți de Ziua Poliției Române, invitați să descopere secretele meseriei de polițist

Elena și  Alexandra au același vis: să îmbrace uniforma de polițist. Sunt atât de hotărâte încât știu exact și în ce structură ar vrea să-și desfășoare activitatea odată  încadrate în Poliția Română. Ambele sunt interesate de Criminalistică. Deși au doar 17 ani și mai au de parcurs etape importante până la atingerea acestui obiectiv, cele două tinere și-au văzut astăzi visul cu ochii. Au pășit pentru prima data într-un inspectorat de poliție și au muncit, cot la cot, cu cei care le-ar putea deveni, într-o zi, colegi. Prima lecție a venit chiar de la șeful Serviciului Criminalistică din cadrul IPJ Buzău, care le-a arătat celor două fete cum se iau amprentele de la locul faptei, o activitate de bază în munca de criminalistică.  Fetele s-au descurcat neașteptat de bine astfel că la final au primit laudele „profesorului”.

La fel ca Elena și Alexandra, au avut parte de o zi specială și alți 9 tineri din Buzău, care astăzi au fost invitații de onoare ai polițiștilor buzoieni. Motivul: cu toții sunt născuți pe 25 martie, adică de Ziua Poliției Române astfel că, de ziua lor, oamenii în uniformă, le-au oferit în dar o zi din viața unui polițist. Cu alte cuvinte, le-au dat ocazia să devină, la rândul lor, polițiști pentru o zi.

Invitația a fost primită cu multă bucurie de toți cei 11 adolescenți, mai ales că aproape niciunul nu știa că este născut de Ziua Poliției.

Rând pe rând, fiecare dintre cei 11 tineri a intrat în rolul de polițist în funcție de serviciul pe care și l-a ales.

Alex și Elena Gabriela au vrut să știe mai multe despre pregătirea profesională a polițiștilor. Prima lecție a fost despre mânuirea corectă a unui pistol.

Pentru prima dată au avut ocazia să folosească astăzi un pistol și cei care au ales să plece pe teren cu polițiștii de la Siguranța Rutieră. De această data însă este vorba despre un pistol radar.

Indiferent de activitatea pe care au desfășurat-o, fiecare dintre cei 11 tineri a avut parte de o zi specială și, cel mai important, de noi modele în viață. Primul care și-a spus povestea în fața tinerilor pentru a-i motiva să aleagă meseria de polițist a fost adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție, Valentin Dorin Mirică, care are 22 de ani de activitate în Poliție.

În concluzie, prin muncă și seriozitate poți atinge orice obiectiv profesional.