Actualitate

Furtună puternică în zona de munte a Buzăului. Locuitorii din Nehoiu, fără curent electric după ce un copac a căzut peste firele de electricitate

Județul Buzău, împărțit în două: la câmpie caniculă, la munte ploi și vijelii. O furtună puternică s-a abătut după ora 13:00 în zona de munte a județului. În orașul Nehoiu a plouat torential iar vântul a bătut cu putere. A fost o furtună extrem de puternică ce a durat câteva zeci de minute. Din cauza vântului puternic, un copac a fost doborât peste firele de electricitate astfel că mai bine de o oră, o parte dintre abonații din Nehoiu au stat fără curent electric.

Astfel de fenomene sunt așteptate și în alte localități. Până la ora 14 și jumătate este cod portocaliu de ploi în localități precum Lopătari, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Buda, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Sărulești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși. Sunt așteptate intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…80 km/h, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 25…35 l/mp.

Iar până la ora 22:00 este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru tot județul Buzău. Astfel, luni după amiază vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

În restul județului, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de caniculă. Luni, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.