Actualitate POLITICĂ

Gabriel Avrămescu a renunțat la mandatul de deputat. Cine îi va lua locul în Parlament

Camera Deputaților se reunește astăzi, de la ora 14.00,  în ultima ședință din 2023. Va fi o ședință în format hibrid, cu prezența unor parlamentari în sală, iar a altora în sistem online. Deputații sunt convocați în principal pentru respingerea a trei proiecte care au fost depuse de UDMR și care vizează autonomia Ținutului Secuiesc. Pe ordinea de zi se află însă și vacantarea a două locuri de deputat. Printre ele, cel al buzoianului Gabriel Avrămescu, desemnat recent prim-vicepreședinte la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Avrămescu și-a înaintat demisia din Parlament, pentru că nu poate avea o funcție de conducere în ASF și să fie și deputat în același timp, fiind vorba de incompatibilitate. Iar în ședința de astăzi, deputații iau act de vacantarea postului său.

”Cu adresa Biroului Permanent din 27 decembrie 2023, Comisiei juridice, de disciplină și imunităţi i-a fost transmisă demisia domnului deputat Gabriel-Ioan AVRĂMESCU, începând cu data de 22 decembrie 2023, din funcţia de deputat ales în Circumscripția Electorală nr. 10 Buzău. Biroul Permanent a stabilit ca această demisie să fie transmisă Comisiei juridice, de disciplină și imunități pentru întocmirea Proiectului de Hotărâre de vacantare a unui loc de deputat. Comisia juridică, de disciplină și imunităţi a luat act de demisie în ședinţa din 27 decembrie și a întocmit proiectul de hotărâre de vacantare a unui loc de deputat”, se arată în documentul ce însoțește proiectul de hotărâre privind vacantarea postului.

De altfel, la fel a procedat și colega sa din PNL, Gabriela Horga, desemnată vicepreședinte la ASF, și care la rândul ei a renunțat la mandatul de parlamentar înainte de termen. Și în cazul său, Camera Deputaților ia astăzi act de vacantarea postului.

Locul lui Gabriel Avrămescu în Camera Deputaților urmează să fie ocupat, cel mai probabil de luna viitoare, de Claudia Benchescu, supleant pe lista PNL Buzău pentru Camera Deputaților în urma alegerilor din 2020.