Actualitate

(GALERIE FOTO) Greva japoneză din sănătatea buzoiană, în imagini

Greva de avertisment, declanșată ieri în instituțiile sanitare și de asistență socială, continuă. Angajații din spitale, alături de salariați din alte instituții din cele două domenii de activitate, au ales să protesteze fără întreruperea lucrului, sub forma unei greve japoneze pe termen nelimitat, prin purtarea de banderole pe braț.

SANITAS Buzău a publicat mai multe imagini din unitățile sanitare din județ, ce îi surprind pe angajații din sănătate la lucru, cu banderole, undele inclusiv improvizate pe măști chirurgicale.

”Membrii noștri de sindicat, dar si nemembri, începând de la moașe, asistente, medici, personal TESA, educatori, infirmieri, brancardieri, îngrijitoare de curățenie, liftieri și mulți, mulți alții, își arata nemulțumirea adunată de 5 ani în sufletele lor, prin purtarea însemnelor de GREVA JAPONEZĂ! Suntem mai hotărâți ca oricând sa folosim toate mijloacele de protest pentru a solicita ceea ce ni se cuvine: RESPECT! Vrem recunoașterea drepturilor noastre si salarii corelate cu importanta sectoarelor de activitate in care profesam: sănătate si asistenta socială! Sănătatea acestei nații si viata multora dintre voi ni se datorează și dorim sa ne recunoașteți importanța pe scara socială! Vrem salarii decente, nu ajutoare sociale!”, transmit reprezentanții SANITAS Buzău.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a declarat că se încearcă identificarea unor soluții, astfel încât să nu se ajungă la grevă generală.

„Încercăm să găsim soluții încât să nu se pună problema unei greve generale în sectorul sanitar și acest protest al lor să fie un semnal pentru toată lumea. Semnarea contractului colectiv de muncă, memorandumul legat de ocuparea posturilor libere, voucherele de vacanță care să fie plătite dintr-un fond separat care să nu mai greveze bugetul spitalelor să se producă inegalități – toate lucrurile acestea sunt rezolvate. Încercăm să găsim soluții și pentru celelalte”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Revendicările sindicaliștilor din sănătate și asistență socială, AICI.