Actualitate

(GALERIE FOTO) Imagini spectaculoase de la Vulcanii Noroioși, care ”bolborosesc” adevărate sculpturi efemere

Sculpturi spectaculoase, pe care dacă nu le-ai văzut atunci când au apărut, ai ratat ocazia să o mai faci. Poți vedea însă alta, în următoarea secundă. Și încă una. Și tot așa.

Așa se poate descrie, pe scurt, opera Naturii, desăvârșită la Vulcanii Noroioși din județul Buzău. Sunt însă și situații în care sculpturile nu mai sunt efemere, ci rămân să dăinuiască peste ani – atunci când sunt surprinse în obiectivul unui aparat de fotografiat.

Imagini cu ”creațiile” efemere, surprinse de camera foto, au fost făcute publice pe Pagina de Facebook Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului. Acestea  sunt de-a dreptul spectaculoase.

În cele patru situri cu vulcani noroioşi – Pâclele Mari; Pâclele Mici; Fierbătorile de la Berca; Fierbătorile de la Beciu – supa din adâncurile pământului creează la suprafaţă sculpturi efemere şi spectaculoase. Se zice că un balaur ar fi de vină. Din când în când, balaurul ascuns în subteran face ca lacurile de noroi să bolborosească, amintindu-ne că este încă acolo”, scriu reprezentanții Geoparcului Ținutul Buzăului în postarea în care sunt prezentate fotografiile.

Mai multe imagini găsiți mai jos: