Actualitate

(VIDEO) Ce-i în mână, nu-i minciună! Până trece la Primăria Buzău, Spitalul CFR primește bani pentru dotări de la Ministerul Transporturilor

Spitalul CFR, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, o unitate spitalicească pe care Primăria Buzău o vrea în administrare ca punct de plecare în realizarea unui spital municipal, suferă enorm la capitolul finanțare. Este un lucru pe care l-a subliniat recent deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate. Parlamentarul a vorbit despre nevoia urgentă de dotare a Spitalului CFR cu un computer tomograf nou și o centrală termică. Detalii, AICI.

Parlamentarul de Buzău i-a transmis o interpelare ministrului Transporturilor pe această temă. Invitat în platoul Focus Tv, deputatul Emanuel Ungureanu a dezvăluit că a primit și un răspuns, acesta fiind pozitiv. Ministrul Sorin Grindeanu a transmis că anul acesta va asigura fonduri atât pentru achiziționarea unui nou computer tomograf, cât și pentru o centrală termică la Spitalul CFR din Buzău. Între timp, au început discuțiile pentru trecerea spitalului în subordinea municipalității. Însă, până când acest proces se va încheia, pacienții de la Spitalul CFR au nevoie de cele mai bune servicii, așa că investițiile trebuie să continue, fiind asigurate de Ministerul Transporturilor, a subliniat parlamentarul de Buzău.

“MI-a răspuns domnul Grindeanu că va finanța ambele proiecte, dar etapizat: o primă sumă pentru investiții destul de bună, dar insuficientă, și a doua parte la rectificare. Până ce se preia spitalul de către Primăria Buzău, eu vreau să văd că acei pacienți din Buzău care merg la Spitalul CFR au de-a face cu un spital functional.”