Actualitate

(Galerie foto) Program interesant pentru elevii care au ”Școala Altfel”. Unii au mers în vizită la Parlament, alții au vizitat redacțiile Focus FM & Focus TV

În doar două zile va începe mult așteptata vacanță de iarnă. Elevii mai multor unități de învățământ din județ se simt însă deja ca în vacanță. Asta pentru că, înaintea vacanței, derulează programul ”Școala Altfel”, ce presupune o serie de activități extra-curriculare. Printre ele se numără și vizitarea unor instituții, fie ele publice sau nu.

De pildă, liceenii de la Colegiul Național Hasdeu au mers ieri în vizită la Palatul Parlamentului.

”Chiar dacă această perioadă este foarte aglomerată ca activitate parlamentară, m-am bucurat de vizita unor elevi buzoieni la Palatul Parlamentului. Este vorba despre un grup de liceeni de la Colegiul Național B. P. Hasdeu, boboci de clasa a IX-a, condus de prof. Andreea Petroșel, inspector general adjunct al IȘJ Buzău. Liceenii au făcut un tur al clădirii și le-am ghidat pașii prin mai multe încăperi. Au fost cu adevărat impresionați de sălile în care se desfășoară ședințele de plen ale Senatului și Camerei Deputaților. Elevii buzoieni, foarte curioși, au vrut să afle cât mai multe despre locul în care iau naștere legile țării. Le-am vorbit despre traseul legislativ, dar și despre istoricul clădirii și despre principiile democratice”, a scris, pe Facebook, senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu.

Tot parlamentarul buzoian a stat de vorbă, azi, cu încă un grup de copii, de la data aceasta de la Rm. Sărat.

”O nouă zi plină în Parlamentul României, unde a fost supusă la vot legea bugetului de stat. Dar, dincolo de activitățile legislative, am primit cu bucurie încă un grup de elevi din Buzău. După vizita de ieri a liceenilor de la ”Colegiul Național B.P. Hasdeu”, astăzi le-a venit rândul elevilor de la Școala Gimnazială ”Vasile Cristoforeanu” din Rm. Sărat să ne pășească pragul. Însoțiți de directorul unității de învățământ, Ionel Meiroșu, școlarii au fost ochi și urechi, curioși să afle cât mai multe despre impunătoarea clădire în care au intrat pentru prima dată. Le-am vorbit despre valorile democrației, pentru elevi fiind o adevărată lecție deschisă”, spune parlamentarul liberal.

”Școala Altfel” este, în această săptămână, și la Școala Gimnazială Nr. 7 Buzău, iar elevii de clasa I au vrut să vadă cum arată un studio de televiziune și care este atmosfera de la radio. Cei mici au fost în vizită, dimineață, la Focus TV și la Focus FM. La radio, gazdă le-a fost colegul Adrian Ion, dar copiii au vrut să vadă și cum e dincolo de ”butoane”, la pupitrul de unde știrile Focus FM ajung în eter sau online la ascultători. Cel mai mult le-a plăcut însă micilor vizitatori bradul împodobit de colegii din echipa de la radio, de la Focus TV și de la Șansa News. Ca răsplată pentru gazdele primitoare, școlarii au cântat și câteva colinde, spre bucuria echipei de jurnaliști.