Actualitate Divertisment

Gheorghe Zamfir, cel mai bun prieten al lui Benone Sinulescu. Declarațiile surprinzătoare de pe scena de la Drăgaica (VIDEO)

Are o carieră monumentală, întinsă pe parcursul multor generații și și-a construit cariera în așa fel încât numele său să rămână unic. Buzoienii s-au bucurat ieri din plin de prezența sa, în orașul lor. La 81 de ani, maestrul Gheorghe Zamfir a urcat seara trecută pe scena de la Drăgaica, invitat fiind să închidă ultima zi a Festivalului Benone Sinulescu. Zeul naiului a avut multe de spus alături de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. A avut și multe de povestit despre cel care a fost Benone Sinulescu.

Cel mai bun prieten al lui Benone Sinulescu a fost Gheorghe Zamfir, cel căruia din primul salariu i-a oferit o pălărie în dar. Momentul a fost dezvăluit și pe scena festivalului care poartă numele regratului artist, dar și imediat după moartea acestuia, în urma unor declarații ale văduvei Elena Sinulescu.

În timpul concertului de seara trecută, maestrul Gheorghe Zamfir a povestit în stilul amuzant caracteristic despre începutul relației de prietenie cu Benone.

“Voiam să vă spun că Benone mi-a fost cel mai bun prieten toată viața. Ne-am cunoscut în anii ’60 la Liceul de Muzică și dormeam pat lângă pat, în dormitor erau 30 de elevi. (…) În ’68, l-am găsit pe Benone solist la Ansamblul Ciocârlia”.

Declarații surprinzătoare a făcut maestrul și despre Irina Loghin și cum era artista când și-a început cariera.

“Nu avea nici sandale în picioare săraca, avea gumari. Dacă țineți minte ce erau gumarii pe vremea aia. Nu avea nici șosete, nici ciorapi!”

Declarațiile complete în VIDEO:

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Emoționant. Nu mă așteptam să evolueze aceast târg secular,către bruma de cultură care atârnă stingheră de câteva personalități rămase în viață.